Skip to content

Willem Jan Roelofs

Willem-Jan-scaled

Expertise
Willem Jan is sinds 2006 partner en senior adviseur bij EPPA. Hij is gespecialiseerd in kwalitatief onderzoek en boardroom advisering aan bedrijven, brancheorganisaties en decentrale overheden.

Hij was hiervoor 8 jaar werkzaam als beleidsmedewerker bij een Tweede Kamerfractie en werkte daarna korte tijd voor de Nederlandse Sport Federatie (politieke zaken en sportfinanciering).

Willem Jan trad in 1991 in dienst bij Moret, Ernst & Young en dochteronderneming Teppema BV. Als industrieconsultant adviseerde hij een groot aantal (internationale) bedrijven en organisaties op het gebied van organisatieontwikkeling, strategie, beleid en public affairs. In 1994 richtte hij de adviesgroep IMPA (Issue Management & Public Affairs) op, met kantoren in Utrecht, Den Haag en Brussel.

Vanaf 1996 is Willem Jan directeur van Teppema BV (management en beleid van brancheorganisaties). In 1998 wordt hij partner van Ernst & Young Consulting en na de overname door Capgemini in 2000, Vice President bij Consulting Services met als specialisatie strategie, issue management en public affairs.

Achtergrond
Willem Jan Roelofs (1958) studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en volgde diverse postacademische opleidingen op onder andere het gebied van management (Nyenrode) en organisatie (ECAM, VU Amsterdam).

Persoonlijk
Willem Jan is een liefhebber van wijn, Formule 1 en paardensport.