Skip to content

Stijn Hoevenaar

Foto website[81]

Expertise
Stijn draagt brede ervaring met politieke monitoring en het duiden van politieke ontwikkelingen door zijn verleden als Trainee EU-delegatie te Hong Kong. Daar hield hij relevante ontwikkelingen nauw in de gaten op het gebied van mensenrechten. Ook voerde hij de dialoog met relevante politieke actoren en maatschappelijk middenveld. Stijn heeft een hart voor belangenbehartiging met een aantal maanden ervaring bij de afdeling belangenbehartiging van de VNG. Verder heeft Stijn een verleden bij WorldPride. Daar zette hij zich in door parlementariërs bij elkaar te brengen om expertise uit te wisselen over het versterken van LHBTI-rechten.

Achtergrond
Stijn studeerde Chinastudies aan de Universiteit Leiden. Tijdens deze studie heeft hij een aantal maanden in Taipei en een jaar in Beijing gestudeerd om zijn Mandarijn te verbeteren. Daarna heeft hij een master International Relations and Diplomacy afgerond, eveneens aan de Universiteit Leiden.

Persoonlijk
Stijn houdt van koken en eten. Voor hem is echt ontspanning nieuwe recepten proberen en verbeteren. Daarnaast spreekt hij graag af met vrienden, of gaat hij voor een mooie wandeling.