Skip to content

Sebastiaan van der Leden

Sebastiaan

Expertise
Sebastiaan is een fervent liefhebber van politiek en is daarom goed op de hoogte van de verhoudingen in Den Haag. Je kunt hem altijd wakker maken voor een diepgaande discussie over maatschappelijke thema’s zoals mobiliteit of zorg. Dankzij eerdere ervaringen bij de gemeente en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, en bovendien een master in Europese bestuurskunde, beschikt hij over kennis van zowel het lokale, nationale als het internationale besluitvormingsproces. Deze kennis past hij nu toe in zijn werk bij EPPA, met als doel de verbanden tussen de verschillende besluiten voor opdrachtgevers inzichtelijk te maken.

Persoonlijk
Buiten zijn werkzaamheden is Sebastiaan vaak te vinden in de keuken. Hij probeert wekelijks een zuurdesembrood te bakken en bereidt in het weekend graag een uitgebreide maaltijd. Daarnaast is hij twee keer per week fanatiek bezig met squash en bezoekt hij regelmatig de sportschool.

 

Achtergrond
Sebastiaan behaalde zijn diploma bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit en vervolgde zijn studie met een master Public Administration, waar hij zich specialiseerde in International and European Governance aan de Universiteit van Leiden. Na het schrijven van een masterscriptie over onderhandelingsstijlen bij verschillende besluitvormingsregels binnen de EU, besloot hij naar Rome te verhuizen om meer te leren over besluitvorming in een andere Europese cultuur. Hij sloot zich aan bij een Italiaanse politieke partij en ging aan de slag voor een internationale start-up in de mobiliteit. Terug in Nederland past hij deze ervaring dagelijks toe in zijn werkzaamheden voor EPPA.