Skip to content

Rob Sebes

Foto-Rob-Sebes-maart-2022-scaled.jpg

Expertise
Rob Sebes (1961) studeerde journalistiek en is ruim zeventien jaar economisch en politiek journalist geweest op landelijk en internationaal niveau, waarvan de laatste tien jaar als redacteur bij De Financiële Telegraaf en hoofd van de parlementaire redactie van De Telegraaf. Tussentijds was hij vijf jaar werkzaam als hoofdredacteur bij de centrale ondernemersorganisatie MKB-Nederland.

Sinds 2006 is Rob werkzaam als senior adviseur voor strategische communicatie, mediabeleid en woordvoering. Hij was onder meer interim-hoofd communicatie bij het Verbond van Verzekeraars, directiewoordvoerder van de RET (openbaar vervoer Stadsregio Rotterdam), strategisch adviseur en landelijk woordvoerder namens alle openbaar vervoer bedrijven voor de Studenten OV-chipkaart, strategisch adviseur PR voor het programma risicomanagement in de bouw (RISNET), communicatiemanager en woordvoerder van de Onderzoekscommissie Irak (Commissie-Davids) en hoofd Public Affairs en woordvoerder bij de apothekersorganisatie KNMP. Sebes was ook voorlichter en woordvoerder van de Parlementaire Enquêtecommissie Financieel Stelsel (Commissie-De Wit) die de Nederlandse financiële steun aan banken heeft onderzocht en haar eindrapport 11 april 2012 heeft gepresenteerd. 

Naast zijn adviseurschappen heeft Rob tal van presentatie-, communicatie- en mediatrainingen en sessies strategische communicatie verzorgd voor bestuurders en directeuren/managers binnen de overheid en in het bedrijfsleven.

Voorts is Rob auteur en co-auteur van zes boeken over geldzaken en een boek over politiek (alle bij BBNC Uitgevers). In 2012 verscheen van zijn hand het boek ‘De Woordvoerder – Handboek voor een professioneel mediabeleid’. Rob is ook lid van de Themagroep Mediarelaties van Logeion, de vakvereniging van en voor communicatieprofessionals. Daarnaast is Sebes gastdocent strategisch communicatie- en mediabeleid aan de Hogeschool Rotterdam.

Van 2013 tot en met 2023 was Rob partner bij EPPA.