Skip to content

René van der Steeg

René-scaled

Expertise
Sinds 1 april 2004 is René partner en senior adviseur bij EPPA. Gedurende de afgelopen jaren heeft René zich ontwikkeld tot een expert op het terrein van het ontwikkelen en het implementeren van issue management en public affairs strategieën op zowel Europees als nationaal niveau voor een grote groep klanten. Variërend van grote multinationals tot MKB, sector- en brancheorganisaties.

Voor EPPA heeft René allereerst gewerkt als Secretaris Internationale Zaken bij MKB-Nederland. In 1998 stapte René over naar Ernst & Young Consulting (EYC), waar hij, als managing consultant, werd gevraagd de Issue Management and Public Affairs (IMPA) praktijk verder te professionaliseren en opende hij namens EYC gespecialiseerde IMPA-kantoren in Den Haag en Brussel.In 2000 fuseerde EYC met Cap Gemini tot Cap Gemini Ernst & Young (CGEY) en werd René label manager CGE&Y Issue Management, Public Affairs en Communicatie.

Achtergrond
René van der Steeg (1966) studeerde in 1993 af in Beleid en Bestuur in Internationale Organisaties aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en volgde in 1999 een postacademische opleiding in verenigingsmanagement aan de Vrije Universiteit (VU, Amsterdam).

Persoonlijk
René komt uit een ondernemersfamilie, is Ajax-fan en actief betrokken bij de lokale voetbalclub. Tevens is hij actief betrokken bij de branchevereniging van public affairs professionals (BVPA). Van 2001 tot 2005 was hij docent Public Affairs en Lobbying aan de VU.