Skip to content

Peter Nafzger

image001.png-2

Expertise
Peter onderscheidt zich door zijn diepgewortelde maatschappelijke betrokkenheid en passie voor Public Affairs. Zijn expertise ligt op het gebied van politiek-bestuurlijke en strategische vraagstukken. Bij EPPA verleent hij advies op het snijvlak van politiek, industrie en maatschappij.

Als ervaren adviseur in Public Affairs, lobby en strategische communicatie heeft Peter zich gespecialiseerd in politiek, governance en media. Zijn bewezen vaardigheden omvatten strategieontwikkeling en politieke interpretatie, met bijzondere aandacht voor onderwerpen als handelsbeperkingen en TRIS-notificaties. Daarnaast blinkt hij uit in het begrijpen en navigeren van de complexiteit van digitale innovatie, waaronder de DSA, DMA, AI-ACT, CSAM, en de bestrijding van nepnieuws/desinformatie. Zijn expertise strekt zich ook uit tot belastingregelgeving en due diligence (IMVO-beleid), waarbij hij fungeert als betrouwbare sparringpartner voor diverse multinationals in verschillende sectoren. Zijn drijfveer is het realiseren van impactvolle oplossingen op het snijvlak van beleid en bedrijfsleven.

Persoonlijk
Peter bokst, bij voorkeur dagelijks. Daarnaast houdt hij van politieke novellen. In het weekend is hij ook te vinden op de racefiets of tennisbaan. Hij woont met veel plezier in Utrecht en spendeert de rest van zijn tijd het liefst met vrienden en familie.

 

Achtergrond
Peter behaalde zijn Bachelordiploma Bestuurskunde- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht en vervolgde zijn studie aan dezelfde instelling. Hier behaalde hij zijn masterdiploma in Research in Public Administration & Organisational Science, met een specialisatie in Behavioural Public Administration aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn inzet en kwaliteit werden erkend met de Bestuurskunde scriptieprijs voor zijn onderzoek naar de invloed van Greta Thunberg op de betrokkenheid van jongeren bij klimaatbeleid. Tijdens zijn studie was Peter voorzitter van de universiteitsraad en actief betrokken bij diverse medezeggenschapsraden. Met zijn eerdere functies bij advieskantoor Hiemstra & De Vries en het Mulier Instituut heeft Peter direct inzicht gekregen in de publieke sector. Zijn betrokkenheid strekte zich daarbij uit over diverse gebieden zoals gezondheidszorg, jeugdzorg, wonen, en sport- en beweegbeleid.

Verder is Peter actief betrokken bij D66 en draagt hij actief bij aan de landelijke themagroep die zich richt op de Europese Unie. Zijn betrokkenheid strekt zich uit tot internationale verenigingen zoals LYMEC, ALDE en Renew Europe. Hij werkt onder andere mee het opstellen van EU-resoluties, moties/amendementen en het ondersteunen van campagneactiviteiten van EP-leden. Zijn focus ligt op Internationale en Economische Zaken, Handel en Klimaat, waarbij hij vastbesloten is om een positieve verandering vorm te geven op het Europese toneel.