Skip to content

Joep Kievits

Joep Kievits

Expertise
Joep is per januari 2024 actief voor EPPA en stapte over van het Haagsche public affairs bureau IvCB waar hij voorbije jaren senior director was. Hij is een zeer geoefend adviseur met meer dan veertien jaar ervaring in public affairs, lobby, public strategy, beleidsadvisering, stakeholdermanagement en strategische communicatie. De wensen van de opdrachtgever vertaalt Joep naar slimme strategieën met maximaal rendement.

Voordat Joep in dienst trad van IvCB was hij oprichter en managing director van public affairs bureau MagnifEye voor meerdere jaren. In de jaren daarvoor vervulde hij (senior) public affairs functies binnen diverse public affairs bureaus, was hij afdelingshoofd van de public affairs afdeling bij de gemeente Amsterdam en was hij public affairs adviseur bij een universiteit. Joep was ook enkele jaren betrokken bij een landelijke politieke partij en begon zijn loopbaan als ambtenaar bij het toenmalige ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

 

Joep heeft een uitgebreid netwerk opgebouwd op alle overheidsniveaus. Van Europees en nationaal niveau tot regionaal en lokaal niveau. Hij heeft veel ervaring in het werken voor grote multinationals en NGO’s, nationale bedrijven en organisaties, branche- en sectorverenigingen, overheden en start- en scale ups. Joep bezit een brede ervaring, maar zijn expertise ligt vooral in de digitale economie en tech sector, de woningmarkt- en vastgoedsector, de (hernieuwbare) energiesector, de chemische industrie, de arbeidsmarkt, de financiële sector en projecten gerelateerd aan ruimtelijke ordening en duurzaamheid.

Achtergrond
Joep studeerde Nederlands Recht en Internationaal- en Europees Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook studeerde hij bedrijfskunde aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Tevens behaalde hij een postdoctoraaldiploma in public affairs aan de Universiteit Leiden.

Persoonlijk
Joep is een fervent watersporter, wintersporter en tennist, golft en voetbalt graag. Hij is een groot supporter van Max Verstappen (Formule 1) en zijn favoriete voetbalclub Roda JC. Als een echte Bourgondiër houdt Joep van koken en lekker eten. Joep is verder een muziekliefhebber en schildert en leest graag. Hij heeft een grote interesse in andere culturen en maakt graag verre reizen.