Skip to content

Famke Telman

Famke definitef

Expertise
Famke heeft eerdere werkervaring opgedaan in zowel de Tweede Kamer als de Utrechtse gemeenteraad en is daarom goed op de hoogte van zowel landelijke als lokale politieke processen. Zij heeft zich voorheen beziggehouden met zowel portefeuilles in het fysieke domein, zoals volkshuisvesting en ruimtelijke ordening, als in het sociale domein, zoals volksgezondheid, asiel en cultuur. Hierdoor kan zij op een breed scala aan onderwerpen EPPA-klanten adviseren. Tijdens haar masteropleiding heeft zij zich tevens verdiept in het staatsrecht en de Nederlandse parlementaire geschiedenis en kent de besluitprocessen in politiek Den Haag daarom uitstekend.

Persoonlijk
Famke houdt van lezen, koken en hardlopen. Ze heeft interesse in historische literatuur, de Libanese keuken en in wijn. Daarnaast zet zij zich in haar vrije tijd in als vrijwilliger voor verschillende organisaties.

 

Achtergrond
Famke heeft de studie Geschiedenis gevolgd aan de Universiteit Utrecht, waar ze zich heeft gespecialiseerd in Europese moderne politieke geschiedenis. Zij heeft hierna een master in politieke geschiedenis afgerond aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voor haar afstudeerthesis deed zij onderzoek naar de parlementaire oppositievoering van het CDA tussen 1998 en 2002. Famke is actief lid van een politieke partij waar zij onderdeel is geweest van het campagneteam en voor heeft gewerkt als adviseur.