Skip to content

Daniel Mizere

Betere-foto-Daniel-Mizere-scaled-e1663928655876.jpg

Expertise
Daniel Mizere werkte voor de Koninklijke Luchtmacht en is sinds 2022 Communicatieadviseur bij EPPA. Dankzij zijn taalkundige achtergrond weet hij steeds de juiste boodschap te formuleren voor de juiste doelgroep. Daniel werkte jarenlang als vertaler, waarna hij militair taalspecialist en groepscommandant werd bij de Koninklijke Luchtmacht. Daar groeide hij uiteindelijk door tot beleidsredacteur. Hij werkte als militair in binnen- en buitenland.

Daarnaast is Daniel meertalig: hij spreekt Nederlands, Frans, Engels, Spaans, Lingala en Portugees. Daniel is tevens auteur van het boek De taal van leiders: hoe toppolitici communiceren.

Achtergrond
Daniel studeerde Engelse, Franse en Nederlandse Taalkunde aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarna behaalde hij cum laude een master in de Journalistiek aan de Vrije Universiteit Brussel. Verder volgde hij verschillende leiderschaps- en managementopleidingen aan de Koninklijke Militaire Academie en de Koninklijke Militaire School Luchtmacht. 

Persoonlijk
Daniel is reserveofficier (Kapitein) bij de Koninklijke Landmacht. Hij is ook lid van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reserveofficieren en van een landelijke politieke partij. In zijn vrije tijd is hij te vinden in de sportschool, op de atletiekbaan of op de bank met een biografie.