Samenwerking EPPA en Paul Wouters

Met ingang van 1 juli 2016 is drs. Paul Wouters (1956) als geassocieerd senior adviseur het team van EPPA in Den Haag komen versterken.

EPPA draagt als adviesbureau al meer dan dertig jaar bij aan het behalen van de public affairs doelstellingen van zijn vele opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren, branche- en beroepverenigingen, bedrijfsleven en het publieke domein. Als ondersteuning van de public affairs doelstellingen levert EPPA zijn opdrachtgevers in toenemende mate advisering en werkzaamheden op het gebied van communicatie en media; een terrein waarop Paul Wouters veel kennis en ervaring heeft.

Voor verschillende opdrachtgevers van EPPA gaat Wouters zich dan ook inzetten op het vlak van communicatie- en mediastrategie, advies, training en begeleiding.

Paul Wouters werkte vele jaren als hoofd communicatie, woordvoerder en directie- en bestuursadviseur voor uiteenlopende branche- en beroepsverenigingen, vaak in een periode dat die zich in zwaar weer bevonden.

Tot mei dit jaar was hij in dienst van Nefarma, de vereniging van innovatieve geneesmiddelfabrikanten; daarvoor werkte hij onder meer bij Bouwend Nederland, het Algemeen Verbond Bouwbedrijf, de Landelijke Huisartsen Vereniging en het VNO. Hij is tevens bestuurslid/secretaris van d’Associatie van Communicatiemanagers en nam kort geleden afscheid als voorzitter van de Koning Willem III-kring, de netwerkgroep van public affairs-medewerkers van brancheverenigingen.

Vanuit zijn eigen onderneming blijft Paul Wouters organisaties en verenigingen terzijde staan bij het verbeteren van hun resultaten door het bouwen en onderhouden van structurele relaties met stakeholders. Communicatie op basis van een maatschappelijke oriëntatie is daarbij het uitgangspunt. Dat zal ook in de werkzaamheden voor EPPA tot uitdrukking komen.

Naast het communicatiewerk volgt Paul – vanaf de zijlijn, als hobby – al vele jaren de internationale autobranche: historie, ontwikkelingen en achtergronden van merken en bedrijven. Van zijn bezoeken aan automusea en -fabrieken schrijft hij reisverslagen op zijn eigen website.