Media-, presentatie- en communicatietraining

Politieke lobby in Den Haag - Tweede Kamer / politiek / kabinet
  • Op welke wijze zet ik mijzelf en mijn organisatie goed neer tijdens een media-optreden?
  • Hoe kan ik vol overtuiging en vertrouwen een inspirerende presentatie geven?
  • Hoe kan onze organisatie doelen bereiken door middel van effectieve interne en externe communicatie?

EPPA verzorgt voor u diverse soorten trainingen. Flexibiliteit is daarbij het trefwoord. Het kan gaan om één persoon, het kan gaan om meerdere personen tegelijkertijd en het kan gaan om een grotere groep.

De flexibiliteit geldt ook voor de duur, de locatie en het tijdstip van de trainingen. EPPA beschikt op de topetage van het WTC The Hague over een prachtige en zeer geschikte trainingsruimte die ook ’s avonds of in de weekenden beschikbaar is. Indien de opdrachtgever dat wenst, zijn incompany-trainingen eveneens mogelijk.

Mediatraining

Onze mediatraining is gericht op het kort en helder formuleren van uw kernboodschap(pen), voorzien van duidelijke argumentatie en aansprekende voorbeelden. U leert tijdens onze interviews razendsnel te wennen aan een microfoon en een camera.

Al onze mediatrainingen worden namelijk op camera gezet. Na afloop van elke opname kijken we samen met u direct terug naar de opnames en lopen de positieve punten en de leerpunten na.

Meteen na het bespreken hiervan passen we de leerpunten toe bij de volgende opname. We oefenen daarbij de omgang met journalistieke technieken, maar ook uw stemgeluid en lichaamstaal.

Wij garanderen dat u aan het einde van de training daadwerkelijk en zichtbaar vorderingen heeft gemaakt die u gereed maken voor een radio- of tv-interview.

Presentatietraining

EPPA neemt het begrip ‘presentatie’ ruim. Het kan gaan om een korter of een langer optreden voor een volle zaal, maar het kan ook gaan om een pitch of een presentatie in klein gezelschap. Ook een belangrijke presentatie tijdens een vergadering vergt een goede voorbereiding.

Die voorbereiding krijgt u bij uitstek van EPPA. Bij ons leert u hoe u een presentatie logisch kunt opbouwen, de toehoorders kunt blijven boeien en hoe u uw kernboodschap het beste kunt brengen.

Belangrijk element bij het presenteren is naast de inhoud het gebruik van uw stem, zoals kracht en intonatie. Ook besteden wij veel aandacht aan de zogeheten non-verbale aspecten. Het gaat hierbij om uw totale uitstraling als spreker. Daarom verzorgen wij onze presentatietrainingen altijd met de ondersteuning van een docent die hierin is gespecialiseerd.

Communicatietraining

Iedereen communiceert. Maar bij onze communicatietraining leert u gericht en effectief te communiceren, zodat uw boodschappen helder overkomen bij uw doelgroepen.

Het kan bijvoorbeeld gaan om de communicatie tussen bestuur of management met werknemers of belangrijke relaties. Ook kan het gaan om de communicatie tussen werknemers onderling. Of tussen uw werknemers en uw klanten of uw andere doelgroepen, zoals de politiek.

Een communicatietraining kan ook helpen om nieuw beleid of nieuwe activiteiten van uw bedrijf of organisatie zo soepel mogelijk in te voeren. De communicatietraining van EPPA zorgt er voor dat de deelnemers beter in staat zijn met het nieuwe beleid of de nieuwe activiteiten om te gaan of deze uit te dragen.

Geïntegreerde aanpak

De kracht van EPPA ligt in een geïntegreerde aanpak. Trainingen staan niet op zichzelf. Zij moeten passen in de communicatiestrategie of in de lobby van uw bedrijf of organisatie. Of zij dragen bij aan het stakeholders- en issuemanagement.

EPPA zorgt ervoor dat al deze disciplines nauw samenwerken en bijdragen aan het behalen van uw strategische doelen.