Digital public affairs

EPPA Politiekadvies, lobby en strategische communicatie Den Haag

Sociale media zijn uitgegroeid tot een vast onderdeel van het dagelijks leven. Ook als het gaat om politieke besluitvorming en maatschappelijke opinie spelen sociale media een belangrijke rol. Steeds meer beleidsmakers en andere influencers maken immers gebruik van online platforms als Facebook, LinkedIn en Twitter. Nieuws verspreidt zich op deze kanalen veel sneller en eenvoudiger dan in traditionele media. Hierdoor is contact met relevante stakeholders en reputatiemanagement deels verplaatst naar het web. 

Wilt u weten wat er speelt op sociale media en de slagingskans van uw lobbydoelen vergroten, dan ontkomt u bijna niet aan het inzetten van digitale PA-middelen. EPPA integreert public affairs met sociale media. Hiervoor bieden we de volgende diensten aan:

  • Online stakeholderanalyse: Voor het opstellen van een online PA- en communicatiestrategie is het van belang om te weten wat er speelt op sociale media. We brengen de belangrijkste influencers voor uw organisatie in kaart en meten hoe zij invloed uitoefenen op het sentiment rondom relevante politieke en maatschappelijke vraagstukken.
  • Social Media monitoring: Welke relevante zaken voor uw organisatie of doelgroep zijn veelbesproken? Wij zorgen voor een helder overzicht, compleet met een professionele analyse, zodat u weet op welk moment en wat er over u of uw interesses wordt gezegd. 
  • Online strategie op maat: Afhankelijk van uw doelstellingen en stakeholders beslissen we in nauw overleg met u welke PA- en welke communicatiestrategie het best bij uw organisatie past. We zorgen er tevens voor dat uw boodschap bij de juiste doelgroepen belandt. 
  • Online positionering: Beleidsmakers, verslaggevers en andere influencers doen vrijwel altijd online onderzoek naar organisaties. Hoe staat uw online positie ervoor? Wat zien mensen wanneer ze uw organisatie opzoeken op het internet? Met advies op maat verbeteren we uw reputatie op het internet. 

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op: 070 – 315 34 44.