Paul Wouters

Politieke lobby in Den Haag - Tweede Kamer / politiek / kabinet
Associate adviseur

Paul Wouters (1956) werkte meer dan 30 jaar als hoofd communicatie, woordvoerder, directie- en bestuursadviseur voor uiteenlopende branche- en beroepsverenigingen, vaak in een periode dat die zich in zwaar weer bevonden. Vanaf 1 juli 2016 is hij geassocieerd senior adviseur bij EPPA. Voor verschillende opdrachtgevers gaat hij zich inzetten op het vlak van communicatie- en mediastrategie, advies, training en begeleiding.

Hij studeerde sociale geografie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, met als verzwaard bijvak economie. Na zijn studie, dienstplicht bij de directie Voorlichting van de Koninklijke marine en enkele maanden programmamaker bij KRO-radio, trad hij achtereenvolgens in dienst van ondernemersorganisatie VNO, de vereniging van metaal- en elektronicabedrijven FME, de Landelijke Huisartsen Vereniging, het Algemeen Verbond Bouwbedrijf, Bouwend Nederland en de vereniging van geneesmiddelfabrikanten Nefarma.

Hij is lid van verschillende netwerken van communicatieadviseurs, waaronder secretaris van d’Associatie van Communicatiemanagers. Eerder was hij ruim zes jaar voorzitter van de Koning Willem III-kring, de netwerkgroep van public affairs-medewerkers van brancheverenigingen.

Medio 2016 startte hij zijn eigen onderneming, gericht op het bijstaan van organisaties en verenigingen bij het verbeteren van hun resultaten door het bouwen en onderhouden van structurele relaties met stakeholders. Communicatie op basis van een maatschappelijke oriëntatie is daarbij het uitgangspunt. Dat zal ook in de werkzaamheden voor EPPA tot uitdrukking komen.

Naast het communicatiewerk volgt Paul – vanaf de zijlijn, als hobby – al vele jaren de internationale autobranche: historie, ontwikkelingen en achtergronden van merken en bedrijven. Van zijn bezoeken aan automusea en -fabrieken schrijft hij reisverslagen op zijn eigen website.