Menno Verbeek

Expertise
Menno’s passie voor Public Affairs komt voort uit zijn ondernemende mentaliteit en levenslange interesse in politiek en bestuur. Menno adviseert bij EPPA opdrachtgevers op het snijvak tussen het publieke en private domein en is daarbij gespecialiseerd in verschillende beleidsterreinen zoals IMVO, buitenlandse handel, zorg en mobiliteit.

Hij analyseert een breed scala aan informatiestromen om opdrachtgevers te informeren over de voor hun relevante ontwikkelingen in Den Haag en daarbuiten. Menno is daarnaast bedreven in het opstellen van position papers en uitvoeren van stakeholderanalyses. Hij liep eerder stage bij een PA-kantoor in Den Haag, tevens was hij in het verleden actief als beleidsevaluator bij een onderzoeksbureau.

Studieachtergrond
Menno Verbeek heeft Bestuurskunde (BSc) gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarna heeft hij een mastergraad in de Politieke Wetenschappen behaald aan de Universiteit Leiden. Voor zijn afstudeeronderzoek heeft hij onderzoek gedaan naar de totstandkoming van een Europese verordening die beoogt om Foreign Direct Investments te screenen op veiligheidsrisico’s.

Menno heeft daarnaast een master Bestuurskunde afgerond, tevens aan de Universiteit Leiden, waarvoor hij het lobbyproces omtrent het Europese verbod op pulsvissen onderzocht.

Persoonlijk
Menno is actief bij een politieke partij in Rotterdam en heeft een grote passie voor muziek en film. Daarnaast is hij een fervent lezer van spannende boeken en is hij (af en toe) te vinden in de Kuip.