Marc Wever

Expertise
Sinds 2019 is Marc werkzaam bij EPPA op het gebied van communicatie en Digital Public Affairs. Al enkele jaren vindt politiek niet alleen plaats in en rond het parlement, maar is er steeds meer een verschuiving richting het internet zichtbaar. Op steeds meer (sociale) media gaan politici en andere stakeholders met elkaar in discussie, wordt er informatie uitgewisseld en worden er samenwerkingsverbanden gevormd op gedeelde thema’s. Digital Public Affairs is dan ook niet meer weg te denken uit de toolbox van een bedrijf of organisatie die impact wil hebben op politiek of bestuurlijk niveau.

Hoe giet je doelstellingen in de juiste online vorm zodat je als organisatie of bedrijf maximaal resultaat behaalt? Wie zijn mijn online stakeholders, hoe gebruik ik online communicatie ter versterking van mijn offline-activiteiten, op welke kanalen moet ik actief zijn en welke strategie past het beste bij mijn organisatie? Het is een kleine greep uit de vragen die Marc beantwoordt voor zijn klanten uit het MKB, brancheorganisaties, decentrale overheden en internationale bedrijven.

Juist de combinatie van zijn kwaliteiten op het gebied van communicatie en Digital Public Affairs met de politieke kennis van EPPA zorgen voor een krachtig totaalpakket waarmee klanten een verschil kunnen maken in het politieke speelveld.

Studieachtergrond
Marc Wever (1992) studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Leiden (specialisatie: Algemene Geschiedenis van de Contemporaine tijd). In de laatste fase van de Bachelor was Marc voornamelijk bezig met het onderzoeken van de invloed van de media op de moderne samenleving. Daarnaast heeft Marc een Master Journalistiek & Nieuwe Media afgerond die hem optimaal in staat stelt om EPPA’s opdrachtgevers te adviseren over Digital Public Affairs.

Persoonlijk
Buiten zijn studie om heeft Marc een aantal functies vervuld binnen verschillende verenigingscommissies met als focuspunt communicatie. Daarnaast is Marc actief voetballer en haalt hij veel voldoening uit zelfklaargemaakte culinaire hoogstandjes.