Bene Colenbrander

Expertise
Bij EPPA adviseert Bene diverse brancheverenigingen, bedrijven, gemeentelijke samenwerkingsverbanden en goededoelenorganisaties op het gebied van lobby en strategie. Daarbij streeft Bene naar het geven van helder, bruikbaar en goed gestructureerd advies.

Bene leerde de Tweede Kamer van binnenuit kennen tijdens zijn werkzaamheden voor de griffie van de commissie Europese Zaken. Daar adviseerde hij Kamerleden en de (adjunct-)griffier over Brexit-gerelateerde ontwikkelingen en was hij betrokken bij het organiseren van rondetafelgesprekken en werkbezoeken.

Studieachtergrond
Bene studeerde Politicologie en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend volgde hij een master Politiek en Parlement aan de Radboud Universiteit Nijmegen en een master European Union Law aan de Universiteit van Amsterdam.

Persoonlijk
Tijdens zijn studie was Bene werkzaam in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Als lid en voorzitter van de ondernemingsraad heeft hij daar een bijdrage geleverd aan het bestuur van de onderneming en de aanpak van de gevolgen van de coronacrisis.

In zijn vrije tijd is Bene actief op het gebied van kunst en architectuur.  Zo zet hij zich binnen erfgoedvereniging Heemschut in voor het behoud van Amsterdams erfgoed en werkt hij voor de stichting BONAS aan een architectuurmonografie.