Skip to content

Commissievergaderingen Eerste Kamer nu openbaar

Op dinsdag 10 mei 2022 is een belangrijke stap gezet om de transparantie van de Nederlandse democratie te verhogen. De commissievergaderingen van de Eerste Kamer zijn namelijk vanaf deze datum openbaar.

Hierdoor zijn burgers en organisaties niet langer aangewezen op de beknopte verslaglegging in de zogeheten ‘korte aantekeningen’, maar kunnen zij de senatoren live of digitaal aanschouwen om veel preciezer te horen wat er is gewisseld over de verschillende beleidsonderwerpen. Tot voor kort waren alleen sommige commissievergaderingen, zoals mondelinge overleggen en deskundigenbijeenkomsten, openbaar.

EPPA zet zich in om de toegankelijkheid van de Nederlandse politiek te vergroten. Eerder pleitte senior consultant Nora van Elferen bijvoorbeeld succesvol voor het openstellen van de commissiezalen van de Tweede Kamer.

Ontdek andere berichten:

Nieuw in het formatieproces: hoorzittingen met beoogde bewindspersonen

Leeg bordes foto bewindspersonen
Lees meer

Hoe beperk je reputatieschade bij negatieve media-aandacht?

Bij EPPA begrijpen we hoe cruciaal het is om effectief te reageren op negatieve publiciteit om mogelijke reputatieschade te beperken en verdere repercussies te voorkomen. Onze aanpak is gebaseerd op
Lees meer

EU-Parlementsverkiezingen: Overwinning voor zowel Links als Rechts

Op donderdag 6 juni stemde Nederland als een van de eerste landen in de verkiezingen voor het Europees Parlement. Vandaag zijn de officiële resultaten bekend nadat ook de andere landen
Lees meer

Europese Verkiezingen 2024: De impact op Bedrijven en Belangenorganisaties

Nederland gaat weer naar de stembus! Op donderdag 6 juni is de verkiezing voor het Nederlandse deel van het Europees Parlement. Voor bedrijven en belangenorganisaties biedt dit niet alleen uitdagingen,
Lees meer

De Impact van een Extraparlementair Kabinet: Inzichten van Nora van Elferen bij WNL Haagse Lobby

Gisteravond gaf Partner bij EPPA, Nora van Elferen, haar visie op de gevolgen van een mogelijk extraparlementair kabinet op public affairs bij WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1. Welke
Lees meer

Public affairs en de Week van de Circulaire Economie

Vandaag eindigt de landelijke Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze week vroegen overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties aandacht voor de circulaire economie binnen onze samenleving. Immers, de steeds complexere
Lees meer