Skip to content

Gratis hulp bij plannen 1,5 meter economie

Het kabinet heeft alle branche- en beroepsverenigingen in Nederland opgeroepen om een plan te maken voor de anderhalvemetereconomie. Alleen dan kunnen deze wat het kabinet betreft op termijn weer de deuren openen, of de deuren open houden. EPPA volgt alle ontwikkelingen in politiek Den Haag nauwgezet en stelt die kennis ter beschikking. Onder het motto ‘Change tomorrow, start today’ levert EPPA graag een bijdrage aan de slimme open-up en de post-Corona samenleving. Dat doen wij vanuit de gedachte dat er slimme oplossingen zijn die bijdragen aan het realiseren van zowel economische als gezondheidsdoelstellingen.

Advies aan beroeps- en brancheverenigingen
Op basis van de door EPPA verzamelde politieke en beleidsmatige informatie,  bieden we alle beroeps- en brancheverenigingen gratis externe feedback om een goede vertaalslag te maken naar publieksbeleid. Zo kan uw plan politiek en beleidsmatig beter landen. Elke week kunnen wij vier brancheverenigingen eenmalig adviseren. U hoort van ons op korte termijn welke adviseur beschikbaar is en daarna krijgt u binnen 24 uur inhoudelijk reactie.

Kennisbank 1,5 meter economie
In onze databank 1,5 meter economie op onze website plaatsen we definitieve, voor openbaarheid beschikbare plannen van sectoren voor de anderhalvemetereconomie. Door kennis te delen hopen we bij te dragen aan slimme en/of gezamenlijke oplossingen. We vragen u om definitieve plannen met ons te delen om daarmee ook anderen te inspireren.

Webinar 1,5 meter economie
EPPA organiseert een serie praktische webinars over politiek-bestuurlijke veranderingen als gevolg van de COVID-19 maatregelen van de overheid. Denk voor het eerste webinar aan vragen als “hoe houdt mijn organisatie grip op belangenbehartiging”, “hoe houdt of krijgt mijn organisatie de juiste politieke en ambtelijke aandacht”, maar ook “is er wat veranderd in wetgevings- en/of adviesprocedures”, “wat verandert er thematisch e/o organisatorisch binnen de Tweede Kamer-commissies?” Stuur uw vragen en/of blijk van interesse naar 1.5meter@eppa.nl.

Ontdek andere berichten:

Nacht van de Lobbyist

EPPA heeft de kennis in huis! Die kennis konden verschillende collega’s vorige week etaleren tijdens de Nacht van de Lobbyist, georganiseerd door de Public Affairs Academie en de Universiteit Leiden. Tijdens de Nacht van
Lees meer

Joep Kievits versterkt team EPPA

Joep Kievits (39) is per 1 januari 2024 aangetreden als managing consultant/senior adviseur en lid van het managementteam van EPPA. Joep komt van het Haagsche public affairs bureau IvCB, waar
Lees meer

Nora van Elferen nieuwe partner EPPA

Nora van Elferen (30) wordt per 1 januari 2024 partner (mede-eigenaar) van het advieskantoor voor public affairs en strategische communicatie EPPA in Den Haag. Tegelijkertijd treedt Rob Sebes terug als
Lees meer

BNR Lobbypanel met Nora van Elferen: zorgcontractering, huursector en groene waterstof

Afgelopen week was Nora van Elferen te gast bij het BNR Lobbypanel met Ireen Boon, onder leiding van Thomas van Zijl op locatie bij de Precisie Beurs in de Brabanthallen.
Lees meer

EPPA verwelkomt twee nieuwe gezichten

Veronique Martens Adviseur Public Affairs Stijn Hoevenaar Junior Adviseur Public Affairs Recent hebben Stijn Hoevenaar en Veronique Martens ons team versterkt. 3 vragen aan deze nieuwe EPPA-adviseurs! Wat neem je
Lees meer

CPB-Doorrekeningen: Belang en Betekenis

Terwijl de doorrekening van verkiezingsprogramma’s door het CPB een fundamenteel onderdeel is geworden van het Nederlandse politieke proces, blijft het debat over de waarde en relevantie ervan voor kiezers onverminderd
Lees meer