Jurgen Warmerdam

Partner

Jurgen Warmerdam studeerde in 1991 af als fiscaal jurist aan de Universiteit van Amsterdam. Tot 1997 was hij belastingadviseur bij diverse kantoren waaronder Coopers & Lybrand (thans PWC). Hij vervolgde zijn loopbaan als Secretaris Economische en Fiscale Aangelegenheden bij MKB-Nederland. In die hoedanigheid heeft hij een grote staat van dienst opgebouwd op het gebied van fiscale lobby.

Jurgen is betrokken geweest bij alle grote belastingherzieningsoperaties zoals die van de Wet IB 2001, de Wet werken aan winst en bij de consultatie rond de herziening van de huidige Wet op de vennootschapsbelasting 1969. Ook speelde hij een belangrijke rol bij het proefproces tegen de wetswijziging voor grijskentekenauto’s, de introductie en behoud van het verlaagd btw-tarief op arbeidsintensieve diensten en talloze andere grote en kleine interventies op fiscaal-economisch terrein ten behoeve van het bedrijfsleven in Nederland.

Naast zijn ruime lobbyervaring is Jurgen Warmerdam auteur van een aantal fiscale praktijkboeken, onder andere op het gebied van loonbelasting en hypotheekrenteaftrek. Tevens is hij een veel gevraagd spreker en dagvoorzitter bij fiscale congressen en seminars in Nederland en daarbuiten.

Sinds 2009 is Jurgen partner en senior adviseur bij EPPA.

Een reactie plaatsen